Activiteiten op Bora Bora

Bora Bora is werkelijk waar prachtig en je zult hier volop genieten van de overweldigende flora en fauna op dit eiland. En niet alleen vanuit een ligbed aan het strand! Het eiland biedt de mogelijkheid om prachtige wandeltochten te maken. En natuurlijk kun je ook de pracht ontdekken onder water. Daarnaast kun je een ritje maken over het hoofdeiland en in aanraking komen met de geweldige bewoners van Bora Bora. lees hier onder meer over de verschillende activiteiten die je op Bora Bora kunt ondernemen! je kunt ook eenvoudig nabij gelegen eilanden ontdekken vanuit Bora Bora.

Ontdek de prachtige natuur

Heel eenvoudig met een snorkel kun je al kennis maken met de prachtige onderwaterwereld van Bora Bora. Je ontdekt de vele tropische vissen, schildpadden, dolfijnen en het prachtige koraal. Zelfs walvissen en haaien kun je hier ontdekken! Maar de absolute blikvangers van dit eiland zijn de Manta’s. er zijn verschillende mogelijkheden om een excursie te boeken waarbij je per boot de mooiste snorkelspots aandoet. ieder hotel op Bora Bora kan je van meer informatie voorzien. Ook voor scuba-diving kun je excursies boeken vanuit het hotel. En of je nu een ervaren duiker bent of je eerste les nog moet krijgen op Bora Bora is alles mogelijk!

Ook boven water is er genoeg moois te ontdekken. Je kunt op Bora Bora eenvoudig wandeltochten maken onder begeleiding van een Engelstalige gids. je kunt ook zelf  langs de weg rondom het eiland een mooie tocht maken van zo’n 32 kilometer. Aanrader is wel om het in de ochtend te doen om de hitte in de middag te vermijden. Ook is het zeker de moeite waard om een jeepsafari naar de Mount Otemanu te boeken en de prachtige watervallen op het eiland te ontdekken.

Kennismaking met de bewoners en het traditionele Bora Bora

Met de auto of op de fiets kun je het hoofdeiland van Bora Bora erg makkelijk leren kennen. Niet alleen de natuur zal je doen geloven dat je in het paradijs bent, maar ook zeer zeker de bewoners die je gastvrij en trots zullen begroeten op hun eiland. op het hoofdeiland krijg je een idee hoe de mensen hier fantastisch leven, ver verwijderd van het westerse bestaan. Karretjes met verse vis rijden hier rond om de bewoners te voorzien van de lekkerste  maaltijden. Bewoners genieten gezamenlijk van een biertje en kinderen spelen in de wonderschone natuur. Ook zie je veel bewoners druk bezig met hun kano, die ze niet alleen als vervoersmiddel gebruiken, maar ook voor de belangrijke races op Bora Bora. Dans behoort ook tot een van de belangrijke tradities van dit eiland. Je kunt eenvoudig kennis maken met vuurdansers en natuurlijk de hula wedstrijden.

Eten & Drinken

Bijna alle resorts zijn voorzien van een geweldige keuken. Echter is het ook mogelijk om op het hoofdeiland, bijvoorbeeld in Vaitape, heerlijk te eten. Hier volgen enkele tips!

  • Sunset Boulevard, Vaitape. Populair bij de locals en eten is geweldig en goed betaalbaar.
  • Bora Bora Yacht Club, Vaitape. Lekker eten en vaak in combinatie met live muziek.
  • Le Matira Beach Restaurant, Vaitape. Heerlijk eten met een prachtig uitzicht!

Actie

Voor de sportievelingen heeft Bora Bora genoeg te bieden! Veel hotels en resorts zijn voorzien van fitness faciliteiten, maar het eiland staat vooral bekend om de watersporten die je hier kunt beoefenen. Zo kun je o.a. waterskiën, zeilen en surfen op misschien wel het mooiste plekje op aarde!Je kunt ook kiezen voor een catamaran cruise te maken of om de omgeving te bekijken vanuit een helikopter! Ook is het mogelijk om de Mt Pahia te beklimmen op het eiland, waar je zult worden beloont met een overweldigend uitzicht over het eiland.