De onderwater wereld van Bora Bora is werkelijk waar adembenemend mooi! Voor zowel de beginnende als ervaren duikers is Bora Bora een van de beste duik locaties ter wereld. Begeef je tussen de vele kleurrijke vissen, prachtige koralen en de indrukwekkende manta’s!De bodem van Bora Bora wordt bewoont door schitterende tropische vissen en kleurrijke koralen. Ook kom je er schildpadden, barracuda’s, horsmakrelen en haaien tegen. Maar toch zijn de manta’s de grootste blikvangers van de duikers. Met hun prachtige bewegingen is het een unieke ervaring om ze van dichtbij te bewonderen.

Op Bora Bora zijn er veel duik faciliteiten aanwezig en kun je als beginnende duiker allerlei cursussen doen. Op vrijwel ieder resort vind je de benodigde informatie.  De 3 beste duikspots op Bora Bora zijn Anau, Tapu, en Muri Muri.

Anau: 3 tot 35meter diepte en geschikt voor alle niveaus. Anau is de plek om de manta’s te ontdekken. De manta’s, die wel 3 meter lang kunnen worden, zijn het hele jaar te observeren. Echter de beste periode is van juli tot en met november.  naast de manta’s is deze duikspot rijk aan andere onderwater bewoners. je treft hier namelijk murenes aan en prachtige vlindervissen. Ook napoleonvissen, wimpelvissen en keizersvissen zijn in veelvoud hier aan te treffen. De zuigvissen die zich vastklampen aan de manta’s voor een grondige huidbehandeling zuigen zich ook vast te zuigen aan de duikers. Een prachtige ervaring!

Tapu: 15 tot 40 meter diepte, geschikt voor duikers met enige ervaring. Bij deze indrukwekkende duik spot vindt je o.a. citroenhaaien! Prachtig helder gebied waar je ook zeeschildpadden tegen zult komen.

Muri Muri: 20 tot 40 meter diepte, voldoende ervaring vereist. Kristheldere spot waar je een prachtige flora en fauna aantreft. De plek waar je o.a. tusssen de grijze haaien kunt zwemmen.

Andere goede locaties om te duiken op Bora Bora zijn: Toopua, Tupitipiti en de Westelijke baken. Voor ieder niveau is er wel een plek voor een unieke onderwater ervaring! Als je kiest voor een vakantie op Bora Bora vergeet dan niet de natuurlijke schoon zowel boven als onder water te ontdekken!