Bora Bora is gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika en vormt samen met een groep eilanden Frans-Polynesië. Bora Bora behoort samen met Tahiti en Moorea tot de meest bekendere eilanden van Frans Polynesië, dat in het totaal bestaat uit 128 eilanden. Tahiti vormt het belangrijkste eiland waar ook de hoofdstad Papeete is gelegen. Met de 128 eilanden, 300.000 inwoners vormt Frans Polynesië een Frans overzees land.

Bora Bora ligt zo’n 260 kilometer ten noordwesten van Tahiti en heeft ongeveer een omtrek van 32 kilometer. het is een vulkanisch eiland omringd door een turquoise lagune. De vulkaan van Bora Bora, de Otemanu, vormt het hoogste punt van het eiland met 727 meter. Aangezien het eiland net als de rest van Frans Polynesie hoort bij Frankrijk is de voertaal Frans. Echter, vooral de jongeren op het eiland spreken  goed Engels. Het eiland telt ongeveer 4500 inwoners waarvan de meeste wonen in Vaitape, de grootste plaats van het eiland.

James Cook was de eerste Europeaan die het eiland betrad in 1777. In de Tweede Wereldoorlog werd er door Amerika een basis gevestigd op het eiland dat vooral de basis vormde voor watervliegtuigen. Diverse restanten van de Tweede Wereldoorlog kom je nog tegen op Bora Bora.

Op de website vind je ook informatie over de routes en vluchten naar het eiland en  over verschillende hotels en resorts.