Jamaica, het eiland van de toekomst

Voor de Europese toeristen die het niet erg vinden om een paar uur te vliegen naar hun vakantiebestemming is het Caribisch gebied al een aantal jaren zeer populair als vakantiebestemming. Nederlanders gaan over het algemeen vaak naar één van de ABC-eilanden, maar ook Cuba, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico zijn over het algemeen vrij populair. Een minder populaire bestemming tot nu toe is Jamaica. Het land van Usain Bolt en Bob Marley is de laatste jaren echter bezig aan een enorme opmars.

Het eiland herbergt vele schatten. Zo is hoofdstad Kingston absoluut een uitstapje waard. Ondanks dat deze stad bijna een miljoen inwoners herbergt, zal men niet snel het gevoel hebben dat men hier in een enorme metropool loopt. De bebouwing is over het algemeen laag en het is er over het algemeen niet erg druk op straat. Daarnaast kunt u ook mooie tours maken door de Blue Mountains, die met 46 kilometer de langste bergketen vormt van het Caribisch gebied. Een derde populaire toeristische attractie zijn de Dunn River Falls. Deze watervallen zijn niet spectaculair hoog, maar wel uniek door de vele trappen die u langs en onder de watervallen door leiden.

Het fijne van een eiland als Jamaica is dat op dit moment het massatoerisme nog niet hard heeft toegeslagen. Dat zorgt voor een authentieke, oprechte en rustieke sfeer en legt daarmee de basis voor een rustgevende, ontspannende en relaxte vakantie. De nadruk moet overigens wel worden gelegd op het deel ‘nog’ niet, want de laatste jaren hebben steeds meer hotelketens nieuwe hotels, resorts en appartementen op dit Caribische eiland gebouwd. Met name in Negril aan de westkust van het eiland wordt er flink gebouwd.

Een voorbeeld van zo’n nieuw hotel is Hedonism Jamaica. Dit hotel is om vele redenen erg bijzonder. Zoals je misschien uit de naam wel kan opmaken, is dit hotel gebouwd met een hedonistische insteek. Dat betekent dat genot en lust voorop staan, in welke zin dan ook. Dit hotel is dan ook bedoeld voor de wat vrijere geesten, die bijvoorbeeld weinig moeite hebben met nudisme. U hoeft overigens nergens aan mee te doen en kunt er ook een heerlijke all inclusive vakantie vieren, want het 4 sterren hotel biedt haar gasten goede faciliteiten.

Overweeg dus ook een keer Jamaica als u een eiland wil gaan bezoeken. Wellicht niet het eerste eiland waar u aan denkt en dat maakt het juist ook een beetje avontuurlijk. De schoonheid en rustieke sfeer van het eiland zijn onbetwist, dus als vakantie- of reisbestemming heeft het eiland een hoop te bieden.

Leave a Reply