Het ritme van een eiland

Eilanden zijn er in alle soorten en maten, maar vrijwel alle eilanden lijken iets gemeen te hebben. Van Texel tot Aruba, van Tasmanië tot IJsland en van de Kaaimaneilanden tot Malta, eilanden nemen een speciaal plekje in de harten van vakantiegangers en reizigers in. Er zijn mensen die claimen dat er zoiets bestaat als een ‘eiland-tempo’. De bewoners van een eiland zijn, volgens diezelfde mensen, vaak relaxter, rustiger en minder gestrest. Dit zorgt voor een ongedwongen, rustieke en rustgevende sfeer. Helemaal perfect voor een heerlijke vakantie dus! Maar overal ter wereld zijn eilanden te vinden. De één nog mooier, rijker of indrukwekkender dan de ander, dus waar moeten we naartoe? Hieronder worden twee Europese vakantie-eilanden besproken.
In eerste instantie vliegen we naar het Griekse Kos. Dit eiland behoort misschien tot Griekenland, maar het ligt veel dichterbij het Turkse vasteland dan het Griekse. Kos is een eiland waar alle vakantiegangers hun ei kwijt kunnen. Of u nu van cultuur, natuur, sport, strand of avontuur houdt, op dit zonovergoten eiland zult u zich niet hoeven te vervelen. Bovendien heerst er een heerlijk mediterraan klimaat en vindt u er prachtige accommodaties. Eén van de beste hotels van het eiland ligt aan de oostkant van het eiland op slechts 2 kilometer van Kos-stad en heet Blue Lagoon Kos. Deze 5 sterren accommodatie zal de perfecte uitvalsbasis zijn om dit unieke eiland van top tot teen te ontdekken.
Van Kos gaan we door naar het Spaanse Gran Canaria. Hoewel de Canarische Eilanden bij Spanje horen, liggen ze niet bepaald in de buurt van Spanje. Deze archipel is voor de westkust van Marokko te vinden. Voordeel daarvan is het heerlijke, subtropische klimaat dat er heerst. Nadeel ervan is eventueel de iets langere reistijd. Gran Canaria is één en al vakantie. Met name Maspalomas in het zuiden is een zeer populaire vakantie bestemming. Naast prachtige stranden, mooie accommodaties, zoals RIU Palace Oasis en leuke uitgaansgelegenheden, kunt u vanuit deze havenstad ook gemakkelijk het spectaculaire binnenland gaan bezoeken of met de boot andere eilanden van de archipel bezoeken.
Kos en Gran Canaria zijn slechts twee voorbeelden van eilanden waar men goed kan genieten van de welverdiende vrije dagen. Geniet van alles dat de eilanden te bieden hebben in het ongedwongen, rustgevende en ontspannende ritme dat eilanden overal ter wereld lijkt te kenmerken.

Leave a Reply